19 Nisan 2016 Salı

Menfi tespit davasında davaya cevap dilekçesi


İSTANBUL …………………..ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
SAYIN HAKİMLİĞİNE

DOSYA NO:

CEVAP VEREN DAVALI :

VEKİLİ :


DAVACI :
VEKİLİ :


KONU : Davacı vekilinin ……….. tarihli dava dilekçesine ilişkin beyanlarımızın sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMA :
1) Davacı vekili ,………….. katılımı için Fuar Katılım Sözleşmesi akdedilmiştir. Bu stand bakiyesinin ödemelerine ilişkin olarak da 10.06.2012 vade tarihli 300 Euro Bedelli , 10.07.2012 vade tarihli 3000 Euro Bedelli, 10.08.2012 vade tarihli 3000 Euro Bedelli, 05.10.2012 vade tarihli 3.020 Euro bedelli olmak üzere toplam 15.020 Euro bedelli 5 adet senet ile birlikte fuarda dikkat edilmesi gereken hususları belirten evrak, ek protokol, devlet desteği ile ilgili beyannameler bu fuarın bir önceki sene versiyonu olan …………….Fuarı sırasında şirket adına orada yetkili sıfatı ile bulunan davacı kişi tarafından imzalanmıştır.

2 ) Bir önceki fuara şirket iştirak etmiştir, ancak bir sonrakine de şirket katılmak için imzalanmış olsa da sonradan şirket kaşesi olmadığından ve şirket borcunu ödemekten imtina ettiğinden taraflar arasında imzalanan Fuara Katılım sözleşmesinin 22.maddesine göre:’’Fuara Katılım Sözleşmesinin ,Şirketi Temsil ve Borçlandırmaya yetkisi olmayan kişilerce imzalanmış olması durumunda Organizatörün karşı karşıya kalabileceği her türlü zarar ve ziyan,sözleşmeyi imzalayan yetkisiz kişi tarafından karşılanacak olup,sözleşmeyi imzalayan kişi bunun aksini iddia edemez. Ayrıca ,müşteri herhangi bir zamanda sözleşmenin bu sebeplerle geçersizliğini iddia ediyorsa,imza sahibi kişi (ve ya kişiler)kötü niyetli kabul edilecek ve Organizatörün uğradığı zararın tamamı tahsil edilecek. Denilmektedir. Bu sebeple de taraflar arasında imzalanan ve maddeleri gayet açık olan bu sözleşmeyi davacı bilerek okuyup, imzalamıştır.

3)Davacı vekili , Müvekkilinin şirket ile bir bağlantısı olmadığını iddia etmektedir ki , burada hem bir fuar katılımından hem de Hilal tekstil ile bir bağlantısı olmadığı yönündeki iddiaları çelişkilidir siz sayın mahkemeye sunacağımız deliller arasında da görüleceği üzere ……………Fuarı sırasında Hilal Tekstil adına orada Erhan Ekşi nin bulunduğuna dair Seyahat +Otel +Konaklama evrakları söz konusudur ayrıca 14. Ekim 2011 Gidiş 20 ekim 2011 dönüş uçuşu için olan Elektronik bilet de siz sayın mahkemeye delil olarak sunulacaktır. Davacı vekilinin ilgisi yoktur diye beyanları asılsız kalmaktadır.

4) Davacı vekili, ödeme emrinin şirket in adresine gönderildiği orada da bir çalışan tarafından alındığını iddia etmektedir ki , burada usulsüz tebligat olduğunu söylemektedir . Erhan Ekşi nin Hilal Tekstil ile bir bağlantısı olmasa zaten bu adres de kimse kendisini tanımadığından
bu evrakı geri gönderir di ki aynı şekilde bu tebligatdan davacının de bilgisi var ki davacı vekili dilekçesinin son maddesinde davacının davalı müvekkilim şirket ile bağlantı kurmaya çalıştığını söylemektedir. O zaman davacının bu tebligat dan dolayı İcra mahkemelerinde ve ya herhangi bir merci de itirazlarını beyan edebilirdi.

5) Davacı vekili , davacının müvekkilim şirket yetkilileri ile görüşmeye çalıştığını yetkililerin yurt dışında olduğunu çıkan yetkililerin kendisine stand verilemeyeceğine ilişkin beyanları asılsız birer iddiadır ki vekil sıfatıyla bizzat kendisi ile kendim görüştüm standlarının mevcut olduğunu ancak ödeme yapmaları gerektiğini bizzat kendim belirttim. Nakliye hususunda da kendileri sözleşmede belirtilen son mal teslim tarihine kadar mal teslimi yapmadıysalar bunlar kendi sorumluluklarında olan bir durumdur. Bunun dışında iki taraflı imzalanan, Fuar Katılım Sözleşmesinin 3.maddesi gereği :’’Fuara Katılım Sözleşmesini İmzalayarak katılmayı taahhüt eden müşteri, bu imzadan sonra hiçbir şekilde fuara katılmaktan vazgeçemez, tüm yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır.’’ Denilmektedir. Bu sebeple bahsi geçen Fuara Katılım Sözleşmesinin gereği davacı taraf üzerine düşen borç ödeme yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekmektedir.

6) Davacı taraf ,fuara katılım sözleşmesinde yer alan yetki ve cezai şart konularını içeren sözleşmeyi bizzat imzalayarak kabul ve taahhüt etmiştir.Sırf bu tutum dahi davacı yanın,aleyhine ikame olunan icra takibine kötü niyetle ve takibi sürüncemede bırakmak amacıyla dava açtığının göstergesidir.Burada şirketin bir mağduriyeti söz konusudur. Karşı taraf bunu bilerek ve isteyerek yapmıştır. Yani en önemli unsur olan KASIT unsuru mevcuttur. Karşı tarafın haksız olduğu bir durumda haklıymış gibi kendini hukuki sorumluluktan kurtarmaya çalışması ne hukuk ne de adalet mantığı ile örtüşmez. Eğer böyle olursa müvekkil şirket hem ,mağdur olacak hem de hakları gasp edilmiş olacaktır. Bu sebeple davacının iddialarını kabul etmemekteyiz, karşı tarafın haksız açtığı bu dava da kötü niyet tazminatı ile dava masraf ,vekalet ücretinin kendilerine yükletilmesine karar verilmesini Siz Sayın Mahkemeden arz ve talep ederiz.

DELİLLER : İstanbul 13.İcra müdürlüğünde 2012/18070 E. dosyası, müvekkilim şirket ile davacı arasında 17.10.2011 tarihli fuar katılım sözleşmesi , 10.06.2012 vade tarihli 300 Euro Bedelli , 10.07.2012 vade tarihli 3000 Euro Bedelli, 10.08.2012 vade tarihli 3000 Euro Bedelli, 05.10.2012 vade tarihli 3.020 Euro bedelli olmak üzere toplam 15.020 Euro bedelli 5 adet senet ile birlikte 17.10.2011 tarihli fuarda dikkat edilmesi gereken hususları belirten evrak, ek protokol, devlet desteği ile ilgili beyanname, Hilal Tekstil e gönderilen ödeme ihtarnamesi, Hilal Tekstil in cevabi ihtarnameleri, Erhan Ekşiye ait elektronik uçuş bileti, Erhan Ekşinin konaklama+seyahat Turizm hizmeti ile ilgili evraklar, fuara ilişkin evraklar ve sair deliller.
HUKUKİ NEDENLER : İ.İ.K, BK.,TTK v.s. yasal mevzuat.
NETİCE-İ TALEP :Yukarıda açıklanan nedenlerle Müvekkilim şirket aleyhine doğabilecek herhangi bir zarar sonucu açacağımız her türlü dava ve tazminat hakkımızı saklı tutarak;
1) Huzurdaki davanın Kötü niyetle olarak açılması sebebiyle uğrayacağımız herhangi bir zararda dava açma hakkımızın saklı kaldığını belirterek masraf ve ücreti vekaletin davacı borçluya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.
Davalı(Alacaklı )Vekili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder